MESTRE, FORMER DOCKS DA RE

MESTRE, FORMER DOCKS DA RE

Description

●Place
The building called Cocks “Da Re" is located in Via Guglielmo Pepe at nimbers 132,134 and 136 and is located in a strategic position in the urban context of the city, adjacent to Piazza XXVII Ottobre just a few minutes from Piazza Ferretto and the main city streets. The property, is easily reachable both from the surrounding highways and from railway transport, as the station is connected to the tram with a close stop. There is a bus stop in the immediate vicinity. The building is well served by public car parks adjacent to the building.
●Dimensions
Surface approximately 1254.00 sqm.
●Illustration
The building, an example of minor architecture, is a building built in the second half of the 800, an integral part of a manufacturing complex called “Fornaci Da Re" named after the owner, Giuseppe Da Re, located in the Altobello area, Mestre. The current warehouses were part of a much larger manufacturing complex that included a brick and lime kiln, a sawmill, a stone-shaping plant, a sulfur mill, grain and timber warehouses and houses for the workers, some still visible today in the surroundings. The building is a commercial property overlooking Via G. Pepe, appendix of Piazza XXVII Ottobre, is made entirely of exposed brick walls with wooden floors, the roof is currently in sheet metal while the structure of the roof is consisting of the original trusses at sight. The ground floor consists of a central corridor with two lateral rows of pillars connected to each other by lowered arches that form rooms, some exposed and other plugs accessible from entrance doors. On the opposite side of the corridor there is access to an internal courtyard with the remains of a small building used as a service. The first floor (former granary), accessible by means of an internal wooden staircase to the east of the building, is composed of a single room with a double row of circular pillars in plastered brick to support the complex original wooden structure with roof pavilion . On the north-east side of the building there is the former apartment of the caretaker communicating with the warehouses, with an independent entrance from the street.
●Regulatory constraints
D.Lgs 42/2004 art. 10.
●Occupation
The property at present is free.
●Environmental situation
Unpolluted area.
●Value estimation by the owner Institution
€ 990,000.00
●Use destination according to Plan regulations
Commercial space.

INFO